2014. július 26., szombat

Maria Thorpe

                                                             Maria Thorpe
 

Karakterek ACII-Maria Concept


(1161-1228), egy angol nemes hölgy, aki csatalakozott a Templomos Rendhez a harmadik keresztes hadjárat során, egyik őse Desmond Milesnak.
Erős kapcsolata volt a Rend nagymesterével, Robert de Sable-val, végül nagy rangot ért el a renden belül. 1191-ben, amikor Altaïr Ibn-La'Ahad már nyolc templomos vezért megölt a kilencből a hír elterjedt a Szent földön. Robert következett volna de Maria közbelépett, hogy becsapja az Asszaszint. A terv sikeres volt, és Altaïr megkímélte Maria életét. Ugyanakkor Robert de Sablet később sikeresen megölte. Később Armand Bouchart lett a rend nagymestere.
Bouchart nem kedvelte Mariát, azonban nem talált rá amikor a Templomosok Ciprusra költöztek. Ezért azt tervezte,hogy lecsap rá saját útja közben, és Altaïrt fogságba ejti, mielőtt az Asszaszinok megtámadnák Akkó városát, és átvennék a templomosoktól. Altaïrt okolta amiatt, hogy tönkretette a hírnevét a rendben, és Mariát megvádolta azzal, hogy becsempészi Altaïrt a templomosok között, hogy az így lecsapjon rájuk Cipruson.
Miközben vonakodva információt adott le Altaïrnak és többször megszökött fogva tartói elől Maria hamarosan rájött,hogy a Templomosok törekvései nem voltak előnyösek az emberiségre nézve és lassan közelebb jutottak Altaïrhoz. Végül Altaïr és Maria beszivárogtak a limassoli Templomos archívumba, ahol előre ment és szembeszált Armand Bouchartal egyedül. Maria nem bírt a templomos vezetővel, de amikor Altaïr odaért, legyőzte Armandot és segített Mariának elszökni a széteső Archívumból.
Utánna Maria követte Altaïrt a masyafi asszaszin erődítménybe. Ott letelepedtek, és született két gyerekük: Sef és Darim. Évekkel később Maria, Altaïr és Darim elindultak egy utazásra, hogy megöljék a mongol vezért: Dzsingisz Kánt.
1227-ben Mariát megölte Abbas Sofian egyik embere, az Altaïrral való rivalizálásuk során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése