2014. június 25., szerda

Altaïr Ibn-La'Ahad: a legendás assasin

Altaïr Ibn-La'Ahad (1165 - 1257) egy szíriai Asszaszin, 1191-től haláláig a Levantei Asszaszinok Mentora volt.
Asszaszinná válása során, huszonnegyedik életévében Altaïr megszerezte a Mester Asszaszin titulust. Azonban sikertelen küldetését követően - amely során meg kellett volna szereznie az Almát Robert de Sable karmaiból - a Templomosok (visszaszerzendő az ellopott kincset) megtámadták az Asszaszin Rend főhadiszállásául szolgáló Maszjáf erődjét, veszélybe sodorva ezzel az egész rendet. Ezen hibája miatt Altaïrt végül lefokozták novícius rangra.
A kilencek életére vadászva, akik - amellett hogy Altaïr számára jórészt ismeretlenek voltak - a Templomos Lovagrend vezetői pozícióit töltötték be szerte a Szentföldön, Altaïr megkezdte a Megváltó földjének felszabadítását a totális korrupció alól. Kutatása során az Asszaszin fényt derített egy összeesküvésre, amely sokkal baljósabbnak bizonyult, mint azt eredetileg képzelte. Megölvén a kilenceket és megszabadítván a Rendet annak áruló vezetőjétől, Al Mualimtól - Altaïr vált az Asszaszinok Mentorává, s vezetése alatt a Rend egy új, a korábbinál sokkal titokzatosabb ösvényre lépett.
Az Almával a kezében Altaïr gyökeresen megváltoztatta a Rend életmódját; megírta legendás kódexét a Rend későbbi generációi számára. Altaïr mentori évei alatt elérte, hogy világszerte létrejöjjenek afféle Asszaszin céhek, melyek tagjai a nép, az átlagos emberek között élnek. Kalandjai során mindinkább megerősítette a Rendet, különféle időkben megállította a Templomosokat, és alkalmassá vált a felemelkedő Dzsingisz kán meggátolására is.
Nevét halála után is emlegették. Alakja óriási hatással volt leszármazottaira és más, feltörekvő Asszaszinokra. Az ő vérvonalának része az Asszaszin Rend számára egyik legfontosabb személy, Desmond Miles is
 
 
 
 
Ha többet szeretnél tudni:hu.assassinscreed.wikia.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése