2014. június 26., csütörtök

Ezio Auditore da Firenze: a bosszúálló

Ezio Auditore da Firenze (1459–1524) egy firenzei nemes volt a reneszánsz alatt, emellett, a legtöbb történész és filozófus számára rejtve, Mentorként ő vezette az Asszaszin Rend itáliai ágát 1503 és 1512 között. Emellett ő volt az őse Desmond Milesnak és Clay Kaczmareknek is.
Az Auditore-ház tagjaként Ezio előtt rejtve maradt asszaszin öröksége 17 éves koráig, amikor a szeme láttára akasztották fel apját és két fivérét, Federicót és Petrucciót. Megmaradt családtagjaival - anyjával és húgával - kénytelen volt elmenekülni szülővárosából, és a toszkán városba, Monteriggioniba költöztek, az ott található Auditore-villába.
Miután nagybátyja, Mario Auditore tájékoztatta örökségéről, Ezio megkezdte asszaszin kiképzését, valamint ekkor indította meg bosszúhadjáratát a Templomos Rend ellen, különös tekintettel Nagymesterükre, Rodrigo Borgiára, aki elrendelte szeretteinek kivégzését.
Utazásai alatt Ezio nemcsak a levantei asszaszinok legendás Mentora, Altaïr Ibn-La'Ahad Kódexének lapjait gyűjtötte össze, de felszabadította Firenze, Velence és Róma népét is a templomos elnyomás alól.
Biztosította Kolumbusz Kristóf utazását az "Újvilágba", felszabadította Rómát a Borgiák uralma alól, és megakadályozta Ercole Massimo Hermészkultuszának elterjedését, mindezzel segítve a reneszánsz és az asszaszinok eszméjének, a függetlenségnek és szabad gondolkodásnak terjedését Itáliában.
A következő éveket Ezio az asszaszinok elveszett történetének felderítésének szentelte. Az előtte élt asszaszinok utáni kutatás céljából, Maszjáf évszázados erődjéhez utazva felfedezte, hogy azt ellepték a templomosok. Ekkor Konstantinápolyba utazott, hogy a Maszjáf kulcsokat megszerezve felnyissa a titkos könyvtárat az erőd alatt.
Egy évtizeddel később Ezio visszavonultan élt feleségével, Sofia Sartorral és gyermekeikkel, Flaviával és Marcellóval egy toszkánai villában. Miután kitanította a kínai asszaszint, Shao Junt, Ezio 65 éves korában szívrohamban meghalt, mialatt Firenzét látogatta meg feleségével és lányával.



Ha többet szeretnél tudni: hu.assassinscreed.wikia.comhu.assassinscreed.wikia.comu.assassinscreed.wikia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése