2014. augusztus 26., kedd

Reneszánsz kori Assassinok és Tolvajok 1

                                                                        Rosa




Karakterek Zw-rosaKorai élete

Egy velencei nemes és egy helyi prostituált gyermekeként látta meg a napvilágot 1460-ban. Mivel anya foglalkozása révén nem nevelhette, Rosa az utcán cseperedett fel. 15 éves korában az akkor idegen Antonio de Magianist próbálta kizsebelni, de hamar elkapták. A Velencei Tolvaj céh vezetőjének, megtetszett a lány és befogadta a tanítványai közé, ahelyett hogy feladta volna az őröknek. Rosa tehetsége hamar megmutatkozott, ami Antonio szerint főleg mozgékonyságának köszönhette. A lányt gyakran szólította „piccola”-nak (olaszuk: kis drágám), mert nagy hiányt szenvedett a szülői kapcsolatokban.


Ezio Auditore segítségnyújtása



1480-ban az akkor 20 éves Rosa és pár tolvaj megkísérelt egy támadást a Palazzo della Seta ellen. Abban az időben a korrupt Emilio Barbarigo uralta a Velencei kereskedőket és ezzel a támadással próbálták megingatni hatalmát. Míg társai elterelték az őrök figyelmét Rosa megpróbált felkapaszkodni az épület tetejére, de egy íjász eltalálta a lábát és kísérlete kudarcba fulladt.
Mivel a nyílvessző súlyos sérülés okozott az éppen ott lévő Ezio Auditore da Firenzetől kért segítséget, akit mellesleg aznap próbált kifosztani. Ennek ellenére Ezio készségesen állt rendelkezésére és együtt elmenekültek a csatornák felé.
Büszkén próbát talpon maradni sérülése ellenére, de Rosa egy idő után összeesett és képtelen volt tovább menni, ezért Ezio karjában vitte, Ugohoz Rosa egyik tolvajtárasához. Gondolával menekültek, a közelben lévő íjászokkal Ezio bánt el. Amint elérték a céhet, sértéseket kiabálva Ugo helyett Ezio vitte. Antonio hamar kihúzta a nyílvesszőt a combjából és ellátták a sebet.
Ahogy felépült a lány megtanította Ezionak hogyan kell magasabban fekvő párkányokat megfogni. Hamar elsajátította a mozdulatot, ezért Rosa kihívta őt versenyezni a Santa Maria dei Frarihoz amit Ezio az időkorláton belül könnyedén teljesített.
Évekkel később a Tolvaj céh 1485-ben ismételten támadást kíséreltek meg a Palazzo della Setával szemben. Most már Ezio is csatlakozott az előkészületkézhez, megölte a palota tetején strázsáló íjászokat, így Rosa és a többi tolvaj álcázhatták magukat. A sikeres merénylet után ahol Emilio Barbarigo életét vesztette, megnyitották a palota kapuit Antonio előtt.
1488-ban születésnapi ajándék gyanánt Eziot a l'Arsenale a templomos hajó naplójával lepte meg.

Római kurtizánok vezetője

1504-ben Claudia Auditore da Firenze volt a római Kurtizán céh vezetője, de visszavonult miután bántalmazta néhány fanatikus Borgia. A céh nem maradhatott sokáig vezető nélkül ezért La Volpe kapcsolatba lépett Antonioval, aki felajánlotta Rosának, hogy foglalhatja el Claudia megüresedett helyét. Miután beleegyezését adta Rómába költözött és a Rosa in Fiorében tevékenykedett tovább.

Jellegzetességek és személyiség

„Ti venisse il cancro, brutto bastardo! ...a te e quella grandissima troia di tua madre! (Remélem, hogy kapsz pestist, te rohadék! ...te és a szajha anyád!”
—Rosa Antonióval miután sérülést kapott.
Rosa volt az egyetlen női tagja a Tolvaj céhnek, ezért agresszív és kemény személyisége mögé rejtőzött, hogy megfeleljen férfi társainak. Antonio egyszer megemlítette, hogy néhány társa megpróbált csókot lopni a lánytól de csúnyán helybenhagyta őket.
Nem félt parancsot osztani vagy kinyilvánítani véleményét. Például Ugo nem kapott tőle mást csak rovást, holott segítségére sietett a bajban. Gyakran kiabált, és sértegette a társait.
Átkozódott különösen, ha megsérült. Miután Antonio ellátta még utána is "bastardonak” vagy „porca puttananak” hívta.

Romantikus élete

Miután Ezio megmentette Rosa hozzáállása gyökeresen megváltozott. Sokkal kacérabb és érzékibben viselkedett a jelenlétében.
Az idő előrehaladtával Ezio és Rosa szoros barátságot kötöttek egymással, gyakran megesett, ha kettesben voltak közelebb kerültek egymáshoz. Egyszer versenyeztek a velencei háztetőkön, aminek a nyereménye egy szenvedélyes csók volt.



Mégtőbb érdekes infot tudhatsz meg az http://hu.assassinscreed.wikia.com/wiki/Kezd%C5%91lap
oldalon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése